Noppe van der zwaag

3 bedrijfstakken waarin Nederland uitblinkt

Industrie Nederland

3 bedrijfstakken waarin Nederland uitblinkt

Geplaatst op

Nederlanders staan in de wereld bekend als een ijverig volk. Je vindt in het bedrijfsleven, vooral in de industrie en de techniek, veel Nederlanders werkzaam. In het buitenland voor de Nederlanders vaak gevraagd expertise in technische sectoren. Denk bijvoorbeeld aan de prestaties omtrent de Afsluitdijk, de Deltawerken en andere grote bouwprojecten. In deze blog nemen we een moment om te kijken in welke sectoren Nederlanders uitblinken. 

Maritiem en offshore

Nederland staat al honderden jaren bekend als een van de grotere zeevarende mogendheden. Zeker in de tijd van de Gouden Eeuw was Nederland ongeëvenaard als het gaat om macht en kracht op zee. Dit is nog steeds voor een groot deel waar. We zien duidelijk dat er in de sectoren omtrent de offshore en in de maritieme sector er veel Nederlanders werkzaam zijn. Zo zijn Nederlanders bijvoorbeeld vaak aanwezig in de visgebieden rond de Noordzee en de wateren bij Scandinavië. Een ander voorbeeld is het werken aan offshore projecten in bijvoorbeeld het Midden-Oosten. Door bijvoorbeeld het bedrijf Kenz Figee

Veeteelt

Nederland is ook een groot exporteur van vlees. Binnen de Europese Unie is Nederland de grootste exporteur van varkensvlees rundvlees en kippenvlees. Dat is misschien wat verrassend aangezien het deel van het land wat beschikbaar is voor landbouw en veeteelt, tamelijk beperkt is. Zeker wanneer je deze oppervlakte vergelijkt met de hoeveelheid ruimte in landen zoals Oekraïne, Spanje, Frankrijk en meer. De truc zit hem in de efficiëntie. 

Watermanagement 

Tenslotte hebben we watermanagement toegevoegd aan dit lijstje. Het is misschien wat voordehandliggend, maar Nederlanders staan er in het buitenland om bekend dat zij in staat zijn om het water te temmen. Daarom dat Nederlanders vaak gevraagd worden wanneer er sprake is van overstromingen of problemen met de irrigatie. Zo waren er Nederlanders betrokken bij de ramp van Fukushima en de tsunami in Zuidoost Azië.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden