Noppe van der zwaag

3 tips om jouw bedrijf milieubewust te maken

3 tips om jouw bedrijf milieubewust te maken

Geplaatst op

De tijden veranderen en het milieu wordt steeds belangrijker. Mensen worden tegenwoordig minder snel klant van een bedrijf dat niet rekening houdt met het milieu. Het is daarom ook aan te raden om met jouw bedrijf na te gaan denken over wat jij kan bijdragen aan het milieu en welke stappen jij kunt zetten hiervoor. Niet alleen omdat je hiermee een grote kans hebt dat je meer klanten trekt, maar ook dat als wij allemaal hier een kleine bijdrage in hebben dat wij een stuk langer kunnen genieten van deze planeet. Om deze reden hebben wij een aantal tips opgesteld waar je rekening mee kunt houden als je erover na zit te denken om kleine groene veranderingen te maken binnen jouw bedrijf.

1. Compostable packaging

Als eerst kun je eens gaan kijken naar compostable packaging. Compostable packaging is een verpakking waarvan de materialen helemaal afgebroken kunnen worden. Hierdoor blijven er geen slechte stoffen over die het milieu aanschaffen. Als je gebruikt gaat maken van compostable packaging kun je hier goed reclame over maken. Compostable packaging is een kleine aanpassing met een groot gevolg die erg goed is voor de wereld. Ga dus eens kijken of compostable packaging iets is wat zou kunnen werken voor jouw bedrijf.

2. Gebruik energiezuinige lampen

In elk bedrijf zijn heel veel lampen te vinden in het gebouw. Dit is niet bepaald goed voor de natuur. Om deze reden is het misschien een idee om een keer te kijken naar energiezuinige lampen. Hiermee kun je veel energie besparen. Zeker de ruimtes in het gebouw die niet vaak gebruikt worden kunnen bijvoorbeeld voorzien worden van een bewegingssensor. 

3. Schaf gerecycled papier aan

Als laatst is het ook erg goed als je op werk alleen gebruik maakt van gerecycled papier. Als eerst is het natuurlijk al goed om zo min mogelijk papier te gebruiken en dit is ook steeds meer mogelijk, omdat onze wereld steeds meer digitaliseert. Maar toch zijn sommige dingen toch echt uitgeprint nodig. Gebruik hiervoor dan gerecycled papier en draag ook je steentje bij. Loop de verschillende opties af en kijk wat jij wel en niet snel zou kunnen invoeren in jouw bedrijf en wordt een iets groener bedrijf.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden