Noppe van der zwaag

4 tips voor efficiëntere bedrijfsvoering

archiefbeheer

4 tips voor efficiëntere bedrijfsvoering

Geplaatst op

Het managen van een afdeling, filiaal, team of bedrijf kan heel veel werk kosten en veel tijd in beslag nemen. Het kan daarom erg helpen om bepaalde zaken te vereenvoudigen of op een efficiëntere manier uit te voeren. In deze blog geven we je 4 tips en ideeën die je kunt gebruiken om je kostbare tijd zoveel mogelijk terug te kunnen winnen.

Tip 1: uitbesteden

Het is vanzelfsprekend dat zaken uitbesteden geld kost. Desalniettemin is het niet gratis als je het zélf zou doen, wat “het” ook moge zijn: administratie, schoonmaak, catering, et cetera. Door bepaalde zaken uit te besteden, heb je niet alleen een taak minder, maar je zult ook merken dat je er minder vaak aan zult moeten denken. Wat je uiteindelijk wil gaan uitbesteden, dat zul je zelf moeten inschatten en berekenen. Eén van de zaken die vaak worden uitbesteed en wij je ook van harte aanbevelen, is het uitbesteden van het archiefbeheer.

Tip 2: maak gebruik van handige tools en programma’s

De wereld is tegenwoordig veel eenvoudiger dan vroeger dankzij de vele programma’s, applicaties en digitale tools die we inzetten. Afhankelijk van je bedrijfsvoering en werkzaamheden, zul je erg veel baat kunnen hebben van verschillende tools. Een voorbeeld is het automatisch bijhouden en delen van werkuren van je personeel in een Google Spreadsheet door hun aanwezigheid op basis van de locatie van hun mobiele telefoon bij te houden met de app IFTTT.

Tip 3: betrek je personeel erbij

Niemand werkt ergens in zijn eentje aan. Er zijn altijd anderen die een bijdrage leveren aan het eindproduct al dan niet door een ondersteunende functie uit te voeren. Je hoeft niet zelf het wiel opnieuw uit te vinden voor elke specifieke afdeling of taak die door een ander wordt uitgevoerd. Vaak zullen deze mensen bij zichzelf te rade gaan om hun werk makkelijker en sneller te maken.

Tip 4: blijf innoveren

De wereld blijft draaien en jouw bedrijf moet dat ook. Zorg ervoor dat je altijd kritisch blijft op de manier van werken en de middelen die worden ingezet. Er is misschien vandaag ruimte voor verbetering, waar deze ruimte er gisteren nog niet was!

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden