Noppe van der zwaag

Begin een meubelfabriek met pallets

Begin een meubelfabriek met pallets

Geplaatst op

Pallets worden voor heel veel zaken gebruikt in de transport; het belangrijkste doel van de pallet is de lading van A naar B helpen brengen. De europallet is bijvoorbeeld de internationale standaard voor wat betreft de transport en distributiesector. Want vandaag gaan we het daar niet over hebben, we gaan het juist hebben over hoe je pallets kunt gebruiken op een andere manier die de laatste jaren heel erg populair is. Wij hebben het over meubels maken van pallets. Het kan een ontzettend leuk bedrijfsidee zijn om meubels te maken van pallets. Lees verder en kijk of het iets voor je is.

Meubels maken van pallets is leuk 

Veel mensen houden van de industriële stijl die de laatste jaren erg populair is. Binnen de industriële stijl zien we meubels gemaakt van materialen die je normaal gesproken niet zou verwachten in een residentiële context als een woning. Zo zijn er meubels gemaakt van steigerbuizen, wrak- en steigerhout. Ook zijn er meubels gemaakt van pallets. Een van de redenen daarvoor is dat een pallet erg gemakkelijk te bewerken is. 

Hoe maak ik meubels van pallets?

Er zijn verschillende manieren waarop je meubels van pallets kunt maken. De eerste manier is om pallets op elkaar te stapelen in de tuin en er een kussen op te leggen. Op deze manier kun je heel gemakkelijk een stoel of een bank maken die deel uitmaakt van een tuinset. Ook tafels voor in de tuin zijn makkelijk te maken van pallets door ze te stapelen. 

Het stapelen van pallets en er meubels van maken, is echter geen manier om meubels voor klanten te maken. Dan wil je wel echt pallets met bevestigingsmaterialen aan elkaar bevestigen. Om bijvoorbeeld een kast te kunnen maken, is het soms nodig om te zagen in pallets, dit is afhankelijk van het ontwerp. Je kunt ook industriële wieltjes zetten onder een kast van pallets. Hetzelfde geldt voor een salontafel bijvoorbeeld, die overigens niet in de tuin, maar gewoon binnen neergezet kan worden.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden