Noppe van der zwaag

De beste budget besparingstips voor bedrijven

De beste budget besparingstips voor bedrijven

Geplaatst op

Bij een groeiend bedrijf wordt er steeds meer gekeken naar mogelijkheden om in de kosten te besparen. Wat in het begin weinig verlies oplevert krijgt op grote schaal steeds meer impact. Een verschil tussen paar cent per product wordt dus een steeds groter bedrag. Er zijn verschillende manieren en tips om je te helpen om kost besparende tips in kaart te brengen. We zetten een paar tips voor je op een rij waardoor je efficiënter omgaat met het budget van jouw bedrijf.

Ideeën om meer winst te behalen

Er zijn in feite twee manieren om meer winst voor je bedrijf te behalen. Deze bestaan uit het behalen van simpelweg meer omzet of door de kostenposten te verlagen. In deze blog behandelen we manieren om de kostenpost lager te krijgen. Hierop heb je direct invloed. Op het gebied van omzet ben je vaak afhankelijk van het gedrag van kopers. De kosten kan je zelf in de hand houden.

Kosten besparen

Voor elk bedrijf valt er altijd winst te behalen door nauwkeuriger om te gaan met de kostenposten. De standaardkosten bestaan uit onder andere het verbruik van energie. Denk hierbij aan water, gas en elektra. Door een kantoor of bedrijfsruime energieefficiënt in te richten kun je op de lange termijn veel besparen. Een oplossing hiervoor kan bestaan uit het installeren van een slimme thermostaat dat aangesloten is op een intern klimaatsysteem. Veel bedrijven beseffen niet dat deze technologie al verkrijgbaar is. Zo kun je precies op maat het verbruik van energie zo optimaal mogelijk inrichten.

Duurzaam omgaan met kantoorartikelen

Veel grote kostenposten bestaan uit het aankopen van kantoorartikelen. We raden hierbij aan om op de lange termijn te denken. Daarnaast is het niet altijd nodig om gloednieuwe producten aan te schaffen. Denk aan refurbished artikelen die hetzelfde functioneren als gloednieuwe modellen, maar waar de prijzen veel lager zijn. Op het aanschaffen van meubilair of apparaten valt dus veel winst te behalen.

Herzie regelmatig het budget

Het budget bijstellen hoeft niet eenmalig in het jaar te gebeuren, maar monitor dit juist regelmatig. Dit kun je het beste door een manager laten doen die zich verdiept heeft in Lean en Six Sigma theorie. Deze theorie is gebaseerd op het zo efficiënt mogelijk inrichten van bedrijfsprocessen en hoe de facetten in deze wereld het beste op elkaar aansluiten.

Kennis in huis halen

Door een lean Six Sigma black belt cursus te volgen bij 5ST3PS zorg je ervoor dat de kwaliteit van werkprocessen omhooggaat en de kosten omlaaggaan. Bedrijven die deze kennis implementeren merken dat de kosten dalen met minstens 10%. Een projectmanager met Lean Six Sigma kennis speelt hierin een sleutelrol. Alle redenen dus om te verdiepen en kennis te vergaren via de cursussen van 5ST3PS.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden