Noppe van der zwaag

De meest gekozen droomberoepen door kinderen

De meest gekozen droomberoepen door kinderen

Geplaatst op

Als kind kun je dromen van alles wat er nog komen gaat, zo ook je toekomstige beroep. Het is dan ook niet gek dat kinderen van de mooiste beroepen op aarde dromen. Wij geven je een idee van wat de meest gekozen droomberoep van de jeugd is.

Piloot worden

Een van de meest gehoorde droomberoepen voor kinderen is de piloot. Kinderen willen piloot worden, omdat het avontuurlijk is en omdat het je op plekken brengt die je uit de tijdschriften en reclamesportjes kent. Veel kinderen komen hier later op terug, omdat ze de prijzen voor de opleiding te horen hebben gekregen. Je kunt tegenwoordig ook piloot worden door een opleiding in eigen tempo te volgen. Voor een pilootopleiding heb je bovendien nog keuze uit commerciële en niet-commerciële vluchten.

Leraar worden

Een veel toegankelijkere droombaan voor kinderen is de leraar. Dit is grotendeels te danken aan het feit dat kinderen een groot deel van hun kindertijd in een klaslokaal doorbrengen met het leren over verschillende onderwerpen. Hun leerkrachten spelen in principe een grote rol in hun vroege leven en hierdoor hebben is er voor deze baan al een soort vertrouwde omgeving opgebouwd.

Brandweerman worden

De naam zegt het eigenlijk al, deze baan staat vooral bij de jongens hoog in de lijst van droombanen. De vaakst gehoorde reden hiervoor is het vooruitzicht op het redden van levens. Om brandweerman te worden, moet je een reeks fysieke en schriftelijke testen doorstaan, evenals een medische test. Het is een uiterst gevaarlijke baan, want je zult je leven riskeren voor anderen.

Professioneel sporter worden

Voetballers, wielrenner, basketballer of hockeyster. Zomaar een aantal populaire sporten in Nederland. Er zijn letterlijk honderden mogelijkheden als je een sportcarrière wilt nastreven. Een professioneel voetballer worden is de droombaan van veel jonge jongens en meisjes, waarbij voetballer de meest voorkomende optie is.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden