Noppe van der zwaag

De verschillende voordelen van plexiglas!

De verschillende voordelen van plexiglas!

Geplaatst op

Je kunt plexiglas kopen en daar veel voordeel bij hebben. Wat dit precies allemaal inhoudt nemen we graag met je door in deze blog. Plexiglas ramen zijn gemaakt van een helder acryl product op basis van aardolie. Dit transparante materiaal heeft thermoplastische eigenschappen die het toestaan in een verscheidenheid van vormen te worden gebogen. Het wordt gebruikt om een verscheidenheid van producten te maken, zoals vensters, bad bijlagen, aquariums, autolichten, en meubilair te vervaardigen. Er zijn vele redenen waarom dit materiaal boven glas wordt verkozen. Plexiglas is sterk, splintervrij, veilig, duurzaam, flexibel, eenvoudig te snijden en gemakkelijk te hanteren en te gebruiken.

Geen scherven

Plexiglas heeft veel meer druk nodig om te barsten dan een glasplaat van dezelfde dikte. Deze kwaliteit maakt plexiglas splintervrij. Het versplintert niet in vele gevaarlijke stukken zoals glas. Plexiglas is ook een sterk materiaal dat bestand is tegen een softbal, waardoor het een uitstekend product is voor ruimtes waar kinderen spelen. Het wordt ook gebruikt in producten zoals politieschermen en basketbalachterwanden.

Doorzichtigheid

Door de helderheid van plexiglas kan er veel licht doorheen. Meer dan negentig procent van het zonlicht kan door plexiglas heen, waardoor het het helderste materiaal is dat verkrijgbaar is. Glas weerkaatst meer licht dan plexiglas. Dikker glas heeft de neiging een groene tint te krijgen, maar plexiglas is helder, hoe dik het ook is.

Gemak van gebruik

Plexiglas is veel gemakkelijker te snijden dan glas. Het hoeft niet te worden geslepen, zoals normaal glas. Het kan gemakkelijk in elke maat worden gezaagd die nodig is voor een project. Plexiglas is ook lichter dan glas. Het gewicht van plexiglas is vijftig procent van dat van glas. Dikke ruiten van plexiglas zijn dus niet zo zwaar als glas en vereisen daardoor minder inspanning om te verplaatsen. Plexiglas is minder duur om te verzenden omdat het lichter en gemakkelijker te hanteren is.

Plexiglas kan met UV-coatings worden behandeld voor bescherming. Plexiglas kan ook worden gekleurd tot elke gewenste kleur door een dunne, gelijkmatige hoeveelheid transparante verf aan te brengen. Zodra de verf is opgedroogd, moet een laag doorzichtige lak over de tint worden aangebracht om deze te beschermen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden