Noppe van der zwaag

Gemakkelijk een nieuwe baan vinden met deze 4 tips

solliciteren voor baan

Gemakkelijk een nieuwe baan vinden met deze 4 tips

Geplaatst op

Het vinden van een eerste of nieuwe baan is geen gemakkelijk opgave. Wellicht liggen er enkele banen voor het grijpen, maar zijn dit geen banen die je voor langere tijd wilt doen en waar jouw passie ligt. Met name voor net afgestudeerden bestaat het gevaar dat je te snel een baan aanvaardt en hier op een later moment spijt van krijgt. Het is daarom zaak om de tijd te nemen en goed bij jezelf te raden te gaan waar jouw kwaliteiten liggen en in welke functie jij jezelf voor een langere periode ziet werken. Weet jij al waar jouw passie ligt en wat je kwaliteiten zijn, maar heb je moeite met het vinden van een baan? In dit blog geven we je 4 tips die je kunnen helpen met het vinden van een baan. 

Informeer vrienden en familie

De eerste stap om je kans op jouw droombaan te vergoten, is om je omgeving op de hoogte te brengen van het feit dat je openstaat voor een nieuwe uitdaging. Door familie en vrienden te vertellen over jouw kwaliteiten en met hen te sparren over mogelijk functies, zul je ongetwijfeld goede suggesties krijgen. Heeft een familielid of vriend een bepaalde functie die je interesse wekt? Ga dan in gesprek met diegene en ondervraag hem of haar. Op die manier leer je meer over de exacte invulling van de functie, deze kan namelijk verschillen van hetgeen jij in je gedachten hebt. Bovendien hebben vrienden vaak soortgelijke interesses, waardoor het interessant is om jezelf hierin te verdiepen.

De kracht van LinkedIn

Het sociale platform LinkedIn is speciaal ontwikkeld om jezelf te oriënteren op de zakelijke markt. Hierdoor is het ook zeer geschikt voor online recruitment. Recruiters maken driftig gebruik van LinkedIn om geschikte werknemers te vinden. Het is daarom belangrijk om je profiel op LinkedIn goed up-to-date te houden en je kwaliteiten duidelijk te maken aan bezoekers van jouw account. Online recruiters filteren gebruiker op onder andere opleiding, leeftijd en ervaring om potentiële werknemers te werven.

Motivatiebrief en CV

Heb je eenmaal een geschikte vacature gevonden? Dan is het zaak om alles op alles te zetten en die droombaan binnen te slepen. Neem dan ook de tijd om je CV te optimaliseren en schrijf een overtuigende en eerlijke motivatiebrief. Zorg ervoor dat zowel je CV als motivatiebrief geen spellingsfouten bevat en wees vooral eerlijk. Bovendien is het belangrijk om jezelf te verdiepen in bedrijf en na te gaan wat zij aan jou als werknemer zullen hebben.

Non-verbale communicatie

Word je uitgenodigd voor een eerste gesprek op kantoor? Verdiep je dan nog verder in de organisatie en haar cultuur. Bekijk via verschillende sociale platformen wat the tone of voice is en welke kleding er wordt gedragen. Neem je bevindingen mee in jouw eerste kennismaking en let naast je verbale communicatie óók op je non-verbale communicatie. Neem bijvoorbeeld geen passieve houding aan door met je armen over elkaar te zitten, maar wees enthousiast en versterk je woorden met je handen. Tot slot is het kauwen van kauwgom een echt no go.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden