Noppe van der zwaag

Het nut van industriële verpakkingen

Het nut van industriële verpakkingen

Geplaatst op

Met industriele verpakkingen zorgen fabrikanten ervoor dat de producten die vervoerd worden helemaal netjes aankomen op locatie. We nemen in deze tekst met je door welke verpakkingen dit precies zijn zodat jij kunt zien of je ze nodig hebt ja of nee. Er zijn heel wat mogelijkheden wat dit betreft dus lees snel verder om te ontdekken wat handig is voor jouw situatie. 

Hoe zit het met industriële verpakkingen? 

Het is nodig om je producten te beschermen zodat ze goed van plaats A naar plaats B vervoerd kunnen worden. Het is noodzakelijk om dan ook de juiste kennis te hebben om de goede keuzes te kunnen maken. In deze blog willen we jou graag helpen dit voor elkaar te krijgen. Daarom benoemde we nu de verschillende industriële verpakkingen zodat je kan zien of je ze nodig hebt of niet.

Primaire verpakking

Wanneer we hebben over de primaire verpakking, dan gaat het over het blik of het glaswerk dat om bijvoorbeeld een product heen zit. Bij dit laatste denken we bijvoorbeeld een groente. Het kan natuurlijk ook in vele gevallen gaan om plastic, dit is ook een materiaal dat vaak voor primaire verpakking gebruikt wordt.

Secundaire verpakking 

Om de primaire verpakking te beschermen is het nodig om een secundaire verpakking aan te brengen. In vele gevallen gaat het hier bijvoorbeeld om bubbeltjes plastic. Wanneer producten vervoerd worden dan kunnen ze nog wel eens heen en weer geschud worden en het plastic zorgt ervoor dat ze niet te veel gaan bewegen en daardoor beschadigen. 

Tertiaire verpakking

De derde laag van verpakking noemen we de tertiaire verpakking en deze komt in de vorm van pallets en kisten. Deze stevige verpakking zorgt ervoor dat producten tijdens het vervoer niet beschadigen. Dit is de sterkste beschermlaag die je tijdens een transport kunt inzetten om de producten netjes bij de klant aan te laten komen.
Nu weet je hoe het zit met de industriële verpakkingen en hoe je ze kunt inzetten om je producten heel te houden. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden