Noppe van der zwaag

Laat geen geld liggen: de meest onbekende schadeposten

schadeposten

Laat geen geld liggen: de meest onbekende schadeposten

Geplaatst op

Het oplopen van letselschade brengt vaak onvoorziene kosten met zich mee, deze kosten worden schadeposten genoemd. In sommige gevallen worden deze extra kosten vergoed door de verzekeraar van de aansprakelijke partij. Bekende voorbeelden van schadeposten zijn smartengeld, inkomensverlies, directe kosten, medische kosten, het verlies van zelfwerkzaamheid en materiële schade. Toch zijn er nog veel onbekende schadeposten die eveneens vergoed kunnen worden. Deze schadeposten zijn echter een stuk minder bekend onder de bevolking. In deze blog vind je de meest onbekende schadeposten die vergoed kunnen worden.

1.      Inkomsten uit zwart werk

Om uw gemaakte schadeposten te laten vergoeden kunt u uw opgelopen letselschade claimen. Dit gaat over de kosten die gemaakt worden voordat u schade oploopt door bijvoorbeeld een verkeers- of bedrijfsongeval. Naast gemaakte kosten, kan het ook zo zijn dat u inkomsten misloopt door de opgelopen schade. Ook deze gemiste inkomsten kunt u laten vergoeden bij de aansprakelijke partij. Het vergoeden van schadeposten is bedoeld om ervoor te zorgen dat je als slachtsoffer van letselschade weer kunt leven zoals vóór het oplopen van de schade. Financieel mag je er dus niet op achteruit gaan. Zelfs wanneer je vóór het ongeluk zwarte werkzaamheden uitvoert moeten de inkomsten hieruit vergoed worden zodra deze gemist worden door opgelopen letselschade.

2.      Studievertraging

Het is mogelijk dat je als slachtoffer dergelijke letselschade oploopt waardoor je minder goed presteert op school en studievertraging oploopt. Studievertraging kan op zijn beurt zorgen voor extra onvoorziene kosten zoals collegegeld, boekengeld, examenkosten en dergelijke. Deze schadepost kunt u ook laten vergoeden door de aansprakelijke partij.

3.      Hogere kosten door langer verblijf in woning

Letschade kan ervoor zorgen dat je als slachtoffer tijdelijk of blijvend mindervalide bent. In dit geval ben je minder mobiel waardoor het aannemelijk is dat je langer thuis zit. Dit brengt extra kosten met zich mee zoals een hogere energierekening. Om deze schadepost vergoed te krijgen is het belangrijk om hier bewijsschriften van te bewaren.

4.      Economische kwetsbaarheid

In sommige gevallen zijn slachtoffers van letselschade in staat om direct of na enige tijd hun werk weer op te pakken. Hierdoor blijft het inkomstenverlies minimaal en zijn de werkzaamheden gelijk aan de werkzaamheden vóór het ongeval. Toch kan het zo zijn dat slachtoffers in de toekomst hun baan verliezen en door hun geleden letselschade minder kans maken op de arbeidsmarkt. De kosten die hieruit ontstaan kunnen in sommige gevallen ook vergoed worden.

5.      Hogere vakantiekosten

Hogere vakantiekosten dan voorheen kunnen noodzakelijk zijn indien de aangerichte letselschade aanzienlijk is. Een gewone vakantie is in dit geval niet mogelijk, denk bijvoorbeeld aan een aangepast vakantiehuisje, aangepast vervoer naar de vakantiebestemming en dergelijke. De extra kosten die gemaakt worden voor een vakantie kunnen in sommige gevallen eveneens vergoed worden.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden