Noppe van der zwaag

Waarom je merknaam registreren?

Waarom je merknaam registreren?

Geplaatst op

Nederland kent veel ondernemers en elk jaar lijken er wel meer bij te komen. In de afgelopen jaren is het zijn van een zelfstandige populairder geworden. Vaak is de oorzaak hiervan dat mensen er op de arbeidsmarkt niet helemaal ertussen konden komen toen het in de financiële crisis lastig was voor werkgevers om mensen aan te nemen. Die mensen zijn dus voor zichzelf begonnen als zzp-er bijvoorbeeld. Andere mensen zijn van nature gewoon ondernemers en willen liever zelf de touwtjes in handen hebben. Dit laatste is dus een van de redenen dat Nederland zoveel ondernemers kent. Nieuwe ondernemers zijn niet altijd bekend met de belangrijke punten die komen kijken bij het opstarten van een nieuw bedrijf.  We nemen een aantal punten met je door waar jonge ondernemers van kunnen profiteren. Centraal in deze blog staat de vraag waarom een merknaam registreren slim is. 

Het slimme van een merknaam registratie 

In feite gaat het toch bij een merknaam registratie omdat jij je merk laten registreren zodat je concurrent er niet zomaar mee aan de haal kan gaan. Wanneer jij het bedrijf X bent en je hebt product A en B, dan is het niet vanzelfsprekend dat A en B geregistreerd zijn onder jouw naam. Dat moet je dus echt zelf laten doen. De registratie van je bedrijfsnaam X staat los van de registratie van je merknamen A en B. 

Een merknaam registratie kun je voor verschillende gebieden in de wereld laten doen, bijvoorbeeld Nederland, de Benelux, Europa of de hele wereld. Hoe groter het gebied waarvoor je de merknaam laten registreren des te hoger de kosten voor de registratie zijn. Dit is natuurlijk een geweldig goede investering wanneer je inderdaad internationaal opereert met je bedrijf.

Tips om te besparen bij het opstarten van een startup 

Mensen willen natuurlijk niet ongewenst veel te veel geld uitgeven als ze een startup gaan oprichten. Daarom hebben we een aantal tips voor je onder elkaar gezet waarmee je geld kunt besparen in de eerste fase van je bedrijf. Denk daarbij aan: 

Maak gebruik van tweedehands kantoormeubelen, die zijn net zo goed en zelfs nog beter dan goedkope nieuwe. Het is ook mogelijk om zelf kantoormeubelen te maken met behulp van steigerbuizen en pallets. Dit is een industriële stijl die tegenwoordig erg populair is en perfect past bij de startupsfeer. 

Wanneer je informatie nodig hebt over je werkveld, dan is het mogelijk om heel veel online te vinden. Vrijwel het meeste staat online om precies te zijn. Er zijn ondernemers die vakliteratuur abonnementen gaan afsluiten in de eerste fase van hun bedrijf. Wij raden het hen af omdat het een kostenpost is die je wel kan missen in de eerste periode.

Als je medewerkers wilt voor je bedrijf dan is het slim om eerst te werken met ZZP’ers om die daarna, wanneer het bedrijf goed loopt, een tijdelijk contract aan te bieden. Het vooruitzicht op een tijdelijk contract is een flinke boost om de loyaliteit van de medewerkers te vergroten. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden