Noppe van der zwaag

Wat is een levensexecutuur?

Wat is een levensexecutuur?

Geplaatst op

Wanneer je ziek bent of een ongeluk hebt gehad, dan kan het zo zijn dat je geen beslissingen meer kunt nemen. Het kan zijn dat je in een coma beland bent. Dat is voor jezelf natuurlijk bijzonder ernstig, maar ook voor de mensen om je heen. Er ontstaat dan een bijzonder grote chaos waar weer allerlei andere problemen uit voort kunnen vloeien. Dit kan allemaal voorkomen worden door een levensexecuteur aan te stellen. Maar wat doet deze expert allemaal voor je. We nemen het in deze blog haarfijn met je door. Lees snel verder. Vergeet ook niet onze andere blogs te lezen. 

Wanneer er zelf niet (helemaal) meer bij bent

Als je de straat oversteekt en je wordt geschept door een auto die je niet gezien had (het gebeurt soms) dan is het daarna in sommige gevallen noodzakelijk om zaken te regelen. Het kan gaan om je medische zaken, maar ook zakelijke aangelegenheden. Het is mogelijk om vooraf (als een zekerheid) een levensexecuteur aan te stellen. Dat kan een vriend of familielid zijn. Deze persoon volmacht je dan als het ware om dingen voor je te regelen. Natuurlijk hoopt iedereen dat de levensexecuteur snel weer zonder werk zit, maar wanneer dit een tijd lang niet het geval is, dan is het maar wat fijn dat je hem van te voren aangesteld hebt. 

Officieel vastgelegd

Bij een levensexecutuur ga je niet een worddocument opstellen. Deze persoon ga je officieel aanstellen door dit vast te leggen bij de notaris. Op deze manier valt er niet aan te tornen door derden. Dit laatste geeft je een gevoel van zekerheid. Dan komt het zeker goed wanneer de expert hard nodig is. Meer weten over de levensexecuteur? Kijk dan op snbza.nl. Ze kijken graag met je mee als het gaat om je wensen en de belangrijke onderwerpen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden