Noppe van der zwaag

Juridisch advies voor scheidingen

Juridisch advies voor scheidingen

Geplaatst op

Heb jij samen met je partner besloten om te scheiden? Daar kan veel bij komen kijken. Of het nu op een respectvolle manier gaat of dat het allemaal wat ingewikkelder is, scheidingen zijn nooit leuk. Misschien heb je al besloten dat je hulp wil inschakelen omdat het al niet zo soepel verloopt wegens meningsverschillen. Wil je weten wat de stappen zijn van een scheiding? Lees dan verder.

Het begin van de scheiding

Uiteraard begin je met een gesprek, samen met je partner. Hopelijk zijn jullie het met elkaar eens dat de echtscheiding noodzakelijk is. Vervolgens is het belangrijk om dit ook aan de kinderen te vertellen, mochten jullie samen kinderen hebben. Kom je er niet met je partner uit? Wees niet bang, er is altijd een mogelijkheid tot hulp. Kies voor de mediator Maarssen. Een mediator helpt jou en je partner met het regelen van de scheiding. Nadat jullie de kinderen hebben verteld over de scheiding is het ook goed om je omgeving in te lichten. Steun van vrienden en familie kan veel voor jullie betekenen. Er kunnen verschillende meningen uitkomen, blijf daarom vooral dicht bij jezelf. Wees kieskeurig met wie je deze informatie deelt om nog meer ruzie te voorkomen.

Communicatie

Om het hoofddoel van de scheiding te bepalen is het belangrijk om goed te communiceren over beide jullie belangen. Soms kan dit moeizaam gaan, omdat er veel emoties bij komen kijken. Toch moeten er afspraken gemaakt worden. Daarom staat de mediator Maarssen klaar voor koppels die hier moeite mee hebben. Indien er contact wordt opgenomen met de mediator Maarssen, komt er eerst een gratis kennismakingsgesprek, dit kan gewoon bij jou thuis. Uiteindelijk regelt de mediator Maarssen alles op juridisch vlak. Het is niet nodig om nog een advocaat in te schakelen. 

Conclusie

Er moeten veel afspraken gemaakt worden voor een scheiding omtrent de woning, kinderen, geldzaken en inboedel. Heldere communicatie is ontzettend belangrijk bij het maken van afspraken. Dat is niet altijd even makkelijk. Vooral bij zoiets waar veel emoties bij kunnen kijken kan het teveel worden om dit allemaal zelf te moeten regelen. Daarom is het handig om hulp in te schakelen. Neem contact op met de mediator Maarssen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Gerelateerde berichten

Juridisch advies

Oh nee ik heb letselschade wat nu?

Letselschade en wat te doen Oh nee, je bent betrokkenbij een ongeluk en je hebt letselschade opgelopen! Dan kun je deze verhalen op de tegenpartij....

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden